Optimointi

Optimointi (tunnetaan mm. termeillä chippaus, lastutus, ohjelmointi) tarkoittaa ajoneuvon moottorin ja/tai automaattivaihteiston ohjausyksikön uudelleen ohjelmointia siihen tarkoitetuilla erikoistyökaluilla.

Moottorinohjausyksikkö (ECU) säätelee ja tarkkailee moottorin toimintaa ja päättää mm. käytettävissä olevasta tehoreservistä. Optimoinnilla pyritään nimensä mukaisesti optimoimaan moottorinohjausyksikön toimintaa siten, että moottorin hyötysuhde (kulutus) ja suorituskyky paranevat.

Vaihteiston ohjausyksikkö (TCU) säätelee ja tarkkailee automaattivaihteiston toimintaa ja päättää esimerkiksi vaihteiston luiston määrään ja vaihtotapahtuman ajankohdan, nopeuden ja ”pehmeyden”. Vaihteiston tarpeeton luistaminen on käytännössä polttoaineen muuttamista hukkalämmöksi. Optimoinnilla pyritään muuttamaan vaihteiston toimintaa parempaan suorituskykyyn ja taloudellisuuteen.

Lupauksemme

Tuning Center Oulun optimoinnit toteutetaan aina:

  • Ajoneuvon turvarajojen sisällä, ylimääräisiä vikakoodeja tai -tiloja poistamatta.
  • Yksilöidysti ja ajoneuvokohtaisesti
  • Asiakkaan toiveet huomioiden.
  • Parhaita saatavilla olevia työkaluja ja menetelmiä käyttäen.
  • Alan parhaalla asiakaspalvelulla
  • 30 päivän täydellä tyytyväisyystakuulla ja elinikäisellä ohjelmatakuulla.

Optimoinnin hyödyt

Optimoinnilla ajoneuvon moottorin tehoa ja vääntöä pystytään kasvattamaan jopa 35%. Moottorin toiminta paranee läpi koko kierrosalueen ja kaasuvaste on aiempaa parempi, jonka ansiosta ajoneuvolla on vaivattomampi ajaa.

Polttoaineenkulutusta saadaan laskettua jopa 15%.

Lisääntynyt vääntö parantaa ajokokemusta ja ohituksetkin sujuvat turvallisemmin.

Automaattivaihteistoilla voidaan saavuttaa merkittävästi vähentynyt luisto ja jopa 50% nopeammat vaihteenvaihdot.

Miksi autovalmistajat eivät sitten optimoi autojaan jo tehtaalla?

Autovalmistajat joutuvat ottamaan huomioon esimerkiksi maapallon ääriolosuhteet korkeuserojen ja sään osalta, sekä polttoainelaadun huomattavan vaihtelun. Autovalmistajat pyrkivät takaamaan autojensa samankaltaisen toiminnan kaikissa eri olosuhteissa. Me nautimme Suomessa huippulaadukkaista ja ennen kaikkea tasalaatuisista polttoaineista. Se jo itsessään mahdollistaa optimoinnin parempaan hyötysuhteeseen ja teho-ominaisuuksiin.

Voiko optimointi vaurioittaa ajoneuvoani?

Ammattitaidolla tehty yksilöity optimointi ei kuluta tai vaurioita ajoneuvoa normaalia enempää. Ajoneuvon ajomäärä, ikä, ja tietenkin kunto otetaan huomioon optimointia suunniteltaessa.

Ota yhteyttä mikäli sinulla jäi jotain kysyttävää tai haluat, että katsomme yhdessä mitä me voimme tarjota Sinun ajoneuvollesi.