Optimointi

Me lupamme, että Tuning Center Oulun optimoinnit toteutetaan AINA

  • Ajoneuvon turvarajojen sisällä, ylimääräisiä vikakoodeja tai -tiloja poistamatta.
  • Ajoneuvokohtaisesti. Ei mitään pakettitavaraa.
  • Asiakkaan toiveiden mukaisesti.
  • Parhaita saatavilla olevia työkaluja ja -menetelmiä käyttäen.
  • 30 päivän täydellä tyytyväisyystakuulla ja IKUISELLA ohjelmatakuulla.

Mitä hyötyjä optimoinnilla voidaan saavuttaa?

  • Moottorin tehoa ja vääntöä pystytään kasvattamaan jopa 35%. Moottorin toiminta paranee läpi koko kierrosalueen ja kaasuvaste on aiempaa parempi. Ajoneuvolla on huomattavasti vaivattomampi ajaa.
  • Kulutus laskee REHELLISESTI jopa 15%. Suuremmat lupaukset ovat seurausta huonosta laskutoimituksesta tai ovat yksinkertaisesti katteettomia lupauksia.
  • Kokonaisuudessaan parantunut ajokokemus etenkin lisääntyneen väännön ansiosta. Ohitukset sujuvat aiempaa turvallisemmin.
  • Merkittävästi vähentyneen automaattivaihteiston luiston ja jopa 50% nopeammat vaihteenvaihdot.

Mitä optimonti tarkoittaa?

Optimointi (tunnetaan mm. termeillä chippaus, lastutus, ohjelmointi) tarkoittaa ajoneuvon moottorin ja/tai automaattivaihteiston ohjausyksikön uudelleen ohjelmointia siihen tarkoitetuilla erikoistyökaluilla.

Moottorinohjausyksikkö (ECU) säätelee ja tarkkailee moottorin toimintaa ja päättää esim. käytettävissä olevasta tehoreservistä. Optimoinnilla pyritään nimensä mukaisesti optimoimaan moottorinohjausyksikön toimintaa siten, että moottorin hyötysuhde (kulutus) ja suorituskyky paranevat.

Vaihteiston ohjausyksikkö (TCU) säätelee ja tarkkailee automaattivaihteiston toimintaa ja päättää esimerkiksi vaihteiston luiston määrään ja vaihtotapahtuman ajankohdan, nopeuden ja ”pehmeyden”. Vaihteiston tarpeeton luistaminen on käytännössä polttoaineen muuttamista hukkalämmöksi. Optimoinnilla pyritään muuttamaan vaihteiston toimintaa parempaan suorituskykyyn ja taloudellisuuteen.

Miksi autovalmistajat eivät sitten optimoi autojaan jo tehtaalla?

Autovalmistajat joutuvat ottamaan huomioon esimerkiksi maapallon ääriolosuhteet korkeuserojen ja sään osalta, sekä polttoainelaadun huomattavan vaihtelun. Autovalmistajat pyrkivät takaamaan autojensa samankaltaisen toiminnan kaikissa eri olosuhteissa. Me nautimme Suomessa laadultaan maailman kärkeä olevista polttoaineista. Se jo itsessään mahdollistaa moottorinohjauksen optimoinnin parantuneeseen hyötysuhteeseen ja teho-ominaisuuksiin.

Voiko optimointi vaurioittaa ajoneuvoani?

Ammattitaidolla tehty YKSILÖITY optimointi ei kuluta tai vaurioita ajoneuvon eri komponenteja normaalia enempää. Ajoneuvon ajomäärä, ikä ja tietenkin kunto otetaan huomioon optimointia suunniteltaessa.

Ota yhteyttä mikäli sinulla jäi jotain kysyttävää tai haluat, että katsomme yhdessä minkälaisen optimoinnin me voimme tarjota Sinun ajoneuvollesi.