eFlexFuel

Tuning Center Oulu tarjoaa kotimaisen eFlexFuel-laitteen asennusta. Kysy tarjous sinun ajoneuvollesi!

Mitä etanolimuutos tarkoittaa?

Etanolimuutoksella tarkoitetaan bensiinikäyttöisen tai hybridiajoneuvon (jonka toisena voimanlähteenä on bensiinimoottori) muuttamista myös edullisella ja ekologisella E85-etanolipolttoaineella toimivaksi.

Miten muutos toteutetaan?

Me käytämme muutokseen kotimaista ja laadultaan erinomaiseksi todettua eFlexFuel-laitetta. eFlexFuel on itsenäinen järjestelmä, joka kytketään moottorin johtosarjaan ajoneuvokohtaisella asennussarjalla. Asennuksessa ei katkota johtoja, tms., vaan se tapahtuu siististi ajoneuvon omiin liittimiin. Mukana tuleva etanolianturi asennetaan moottorille tulevan polttoainelinjan väliin. Näin ollen eFlexFuel voidaan esimerkiksi irroittaa ennen ajoneuvon myyntiä ja asentaa se toiseen ajoneuvoon asiaankuuluvalla asennussarjalla.

Miten eFlexFuel käytännössä toimii?

Etanolipolttoaineen energiasisältö on pienempi, kuin vaikkapa tutulla 95E10-polttoaineella. Näin ollen etanolipolttoainetta ei voida tankata ajoneuvoon, joka ei ole jo tehtaalta lähtiessä yhteensopiva sille. eFlexFuel mittaa etanolianturin avulla käytössä olevan polttoaineen etanolipitoisuuden ja tekee tarvittavat korjaukset moottorinohjaukseen, jotta ajoneuvon toiminta pysyy totutunlaisena kaikissa olosuhteissa.

Miksi päivittäisin ajoneuvoni E85 yhteensopivaksi?

Ennen 1.9.2009 käyttöönotettuun bensiini- tai hybridihenkilöautoon on mahdollista saada Traficomilta 200 € muuntotuen, kun se muutoskatsastetaan etanolipolttoaineelle. Muutoskatsastuksen jälkeen Traficom maksaa muuntotuen tilillesi. Meiltä saat muutoskatsastukseen tarvittavan asennustodistuksen.

Etanolipolttoaineella ajettaessa pienennät polttoainekulujasi. E85-polttoaine huomattavasti bensiiniä edullisempaa. Polttoainetta kuluu 28% enemmän (pienemmän energiasisällön vuoksi vrt. 98E5), mutta halvemman litrahinnan ansiosta säästöä syntyy joka kilometri.

Yksi merkittävimpiä etuja E85-polttoaineessa on sen ympäristöystävällisyys. E85-polttoaineella ajettaessa pystytään pienentämään ajoneuvon hiukkaspäästöjä.

Suomessa myytävän E85-polttoaineen biokomponentit on valmistettu täysin kotimaisesta biojätteestä tai sahateollisuuden sivutuotteista. E85-polttoaineen valmistusprosessi ja logistiikkaketju tuottaa merkittävästi vähemmän päästöjä kuin bensiinin vastaavat.

E85-polttoaine on aina vähintään 104-oktaanista, joka mahdollistaa paremman suorituskyvyn vrt. 95E10 ja 98E5. Viritetyissä moottoreissa saavutetut hyödyt ovat merkittävät.

Lisää tietoa sekä yhteensopivuudet löydät valmistajan sivuilta

Voiko eFlexFuel-laitteen asentaa optimoituun ajoneuvoon?

Lähtökohtaisesti kyllä. Optimoinnista tulisi mainita ennen eFlexFuelin hankkimista ja soveltuvuus katsotaan yhdessä asiakkaan kanssa ennen ostopäätöksen tekemistä.