eFlexFuel

Tuning Center Oulu tarjoaa kotimaisen eFlexFuel-laitteen asennusta. Kysy tarjous sinun ajoneuvollesi!

Mitä etanolimuutos tarkoittaa?

Etanolimuutoksella tarkoitetaan bensiinikäyttöisen tai hybridiajoneuvon (jonka toisena voimanlähteenä on bensiinimoottori) muuttamista myös edullisella ja ekologisella E85-etanolipolttoaineella toimivaksi. E85 maksaa tällä hetkellä noin €1,1/litra.

Miten muutos toteutetaan?

Me käytämme muutokseen kotimaista ja laadultaan erinomaiseksi todettua eFlexFuel-laitetta. eFlexFuel on itsenäinen järjestelmä, joka kytketään moottorin johtosarjaan ajoneuvokohtaisella asennussarjalla. Asennussarjan ansiosta asennuksessa ei katkota johtoja, tms., vaan se tapahtuu siististi ajoneuvon omiin liittimiin. Mukana tuleva etanolianturi asennetaan moottorille tulevan polttoainelinjan väliin. Näin ollen eFlexFuel voidaan esimerkiksi irroittaa ennen ajoneuvon myyntiä ja asentaa se toiseen ajoneuvoon asiaankuuluvalla asennussarjalla.

Miten eFlexFuel käytännössä toimii?

Etanolipolttoaineen energiasisältö on pienempi, kuin vaikkapa tutulla 95E10-polttoaineella. Näin ollen etanolipolttoainetta ei voida tankata ajoneuvoon, joka ei ole jo tehtaalta lähtiessä yhteensopiva sille. eflexFuel mittaa etanolianturin avulla käytössä olevan polttoaineen etanolipitoisuuden ja tekee tarvittavat korjaukset moottorinohjaukseen, jotta ajoneuvon toiminta pysyy totutunlaisena kaikissa olosuhteissa.

Miksi päivittäisin ajoneuvoni E85 yhteensopivaksi?

Ennen vuotta 2007 käyttöönotettuun bensiini- tai hybridihenkilöautoon saa Traficomilta 200 € muuntotuen, kun se muunnetaan käyttämään etanolipolttoainetta eFlexFuel-laitteella. Muuntotuen edellytyksenä on auton muutoskatsastaminen laitteen asennuksen jälkeen. Muutoskatsastuksen jälkeen Traficom maksaa muuntotuen tilillesi.

Etanolipolttoaineella ajettaessa pienennät polttoainekulujasi. E85-polttoaine maksaa tällä hetkellä noin €1,1/litra. Polttoainetta kuluu 28% enemmän (pienemmän energiasisällön vuoksi vrt. 98E5), mutta halvemman litrahinnan ansiosta säästöä syntyy joka kilometri.

Toinen merkittävä etu E85-polttoaineessa on sen ympäristöystävällisyys. E85-polttoaineella ajettaessa pystytään pienentämään ajoneuvon hiukkaspäästöjä.

Suomessa myytävän E85-polttoaineen biokomponentit on valmistettu täysin kotimaisesta biojätteestä tai sahateollisuuden sivutuotteista. E85-polttoaineen valmistusprosessi ja logistiikkaketju tuottaa merkittävästi vähemmän päästöjä kuin bensiinin vastaavat.

E85-polttoaine on aina vähintään 104-oktaanista, joka mahdollistaa paremman suorituskyvyn vrt. 95E10 ja 98E5. Viritetyissä moottoreissa saavutetut hyödyt ovat merkittävät.

Voiko eFlexFuel-laitteen asentaa optimoituun ajoneuvoon?

Lähtökohtaisesti kyllä. Optimoinnista tulisi mainita ennen eFlexFuelin hankkimista ja soveltuvuus katsotaan yhdessä asiakkaan kanssa ennen ostopäätöksen tekemistä.